İstanbul’un Yeni Vizyon Projesi : VIA MARINA

İSTANBUL’UN YENİ VİZYON PROJESİ 250 MİLYON DOLARA TUZLA’DA HAYAT BULACAK…

İstanbul’un gelişen bölgesi Tuzla’ya uluslararası ölçekte dev bir yatırım geliyor. Türkiye’de mimari konseptiyle bir ilk olacak projede; büyük bir marina, denizin üstünde adalardan oluşan bir alışveriş merkezi, 5 yıldızlı otel ve su oyunları eğlence parkı yer alacak. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Tuzla Belediyesi’nin desteklediği ve Via Properties tarafından yapımına başlanan proje 250 milyon dolara mal olacak. Yılda 25 milyon ziyaretçi getirmesi planlanan karma proje 2015 yılında tamamlanacak.

İstanbul’a vizyon katacak ve bölge ülkeleri arasında çekim merkezi haline getirecek uluslararası standartlarda karma projenin inşasına Tuzla’da başlanıyor. 

Tuzla Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde inşaat alanının yakınında gerçekleştirilen basın toplantısında projenin tanıtımını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Kadir Topbaş, Tuzla Belediye Başkanı Sn. Dr. Şadi Yazıcı ve Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Coşkun Bayraktar gerçekleştirdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Tuzla Büyükşehir Belediyesi’nden ihale usulü ile,120 milyon 750 bin TL’ye 30 yıllığına Via Properties’e kiralanarak kullanım hakkı verilen projede, 850 yat kapasitesine sahip marina, denizin üstünde adalardan oluşan bir alışveriş merkezi, 5 yıldızlı lüks bir otel, su oyunları eğlence parkı ile 2 bin araçlık otopark olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Tuzla Belediyesi tarafından desteklenen Via Properties tarafından konsepti geliştirilen, İstanbul’a yeni bir değer katacak olan 250 milyon dolarlık dev yatırım Tuzla’da gerçekleştirilecek.  İstanbul’un vizyon projelerinden biri olan, şehrin en uzun sahil şeridine sahip Tuzla projesi, Türk turizmine ve ekonomisine de doğrudan katkı sağlayacak.

İstanbul’da 2008 yılından beri markalı projelere imza atan Via Properties, Tuzla’da Türkiye’de daha önce yapılmamış, mimari konseptiyle ayrışan, benzerleri Dubai ve Maldivler’de olan özgün bir proje gerçekleştirecek. 

Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar projenin sadece İstanbul için değil, Türkiye için çok önemli olduğunu ve yılda yerli - yabancı 25 milyon ziyaretçiyi bölgeye çekeceğini söyledi. Bayraktar, “Tuzla’da uluslararası standartlara sahip 850 yat kapasitesiyle, 5 çıpalı bir marinenin yapımına başladık.  Projede, daha önce örneği olmayan deniz üstünde özel mimariye sahip adacıklardan oluşan bir alışveriş merkezi ve beş yıldızlı lüks bir otel yer alacak. Burada sosyal ve kültürel alanlar, yüksekliği 5,5 metreyi geçmeyen tek katlı ticari yapılar, mağazalar denizle ve doğayla iç içe olacak. Eğlencenin de konseptin içinde mutlaka yer alması gerekiyor. Bu nedenle su teknolojilerinin kullanıldığı uluslararası standartlarda ‘Su Dünyası’ Eğlence Parkı da yapacağız. Bu anlamda Türkiye’nin örnek projelerinden birini gerçekleştirme hedefindeyiz.” dedi. Projede, bölgede yer alan tersaneleri de düşündüklerini belirten Bayraktar, “Tuzla’da yer alan yat ve tekne üreticilerine hizmet verecek modern bakım onarım alanları da inşa edeceğiz. Şu anda Tuzla’da yer alan balıkçı barınağını da konsepte uygun şekilde modernize edip, projeye dahil edeceğiz” dedi.

Marina hakkında:

Tuzla’daki proje avm – konut - otel ve tema park konusunda tecrübesi olan Via Properties’in ilk marina yatırımı olacak. Türkiye’nin en büyük marina yatırımlarından Tuzla Marina uluslararası standartlara sahip olacak. Marinada; 7/24 Palamar servisi, arama –kurtarma ekipleri, dalgıçlık hizmeti, yangın ikaz ve söndürme sistemleri ile yat broker şirketleri yer alacak.